Загарбники мають бути покарані за свої злочини, зазначив Андрій Єрмак / фото t.me/infosprotyv

Російські окупанти крадуть українських дітей та вбивають, світ має бачити обличчя РФ, не боятися, а жорстко бити.

Загарбники зізналися у вбивстві українських дітей на Донбасі, і вони мають бути справедливо та жорстко покарані, написав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram.

"Російські терористи зізналися у вбивстві українських дітей у Бахмуті та Соледарі. Зараз мова йде про військових злочинців з ПВК "Вагнера", але це проливає світло на злочини російської армії в Україні. Вони крадуть наших дітей та вбивають. Скільки ще таких злочинів? Нація нелюдів та вбивць, біологічне сміття цього світу. Одного зізнання мало. Має бути покарання. Жорстке та справедливе", - зазначив він.

Відео дня

Єрмак підкреслив, що злочинців буде покарано. "Ми дізнаємося всі факти злочинів і знайдемо кожного, хто вчиняв їх. Росіяни викрали тисячі українських дітей. Скільки їх лишилось живими - поки невідомо. Ми робимо все, щоб повернути наших дітей. Світ має бачити обличчя Росії, не боятися, а бити жорстко", - підкреслив очільник ОП.

Війна Росії та України - сьогодні це варто знати

Колишній засуджений росіянин Азамат Улдаров, який служив у ПВК "Вагнера", зізнався, що найманцям наказали під час вторгнення у Соледар та Бахмут вбивати всіх. За його словами, вбивали пенсіонерів, пенсіонерок, чоловіків, жінок та дітей. "Вагнерівець" зізнався, що зробив контрольний вистріл у дитину, якій було п'ять-шість років. Улдаров також розповів, що у підвалі дев'ятиповерхівки в Бахмуті лише місяць тому були вбиті до 400 українців.

Крім того, один із зеків з "Вагнера" Олексій Савічев зізнався у масовому вбивстві неповнолітніх у Бахмуті - по-звірячому стратив 10 підлітків.

Нагадаємо, 25 січня стало відомо, що ЗСУ залишили Соледар та закріпилися на рубежах, які були підготовлені раніше. За Бахмут вже не один місяць тривают бої.

Довідка УНІАН. За даними Національного інформаційного бюро, станом на кінець березня до Росії депортували 19 тис. 514 українських дітей. 

Міжнародний кримінальний суд Гааги 17 березня видав ордери на арешт російського диктатора Володимира Путіна й уповноваженої з прав дитини в Росії Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у тому, що вони особисто винні у незаконному вивезенні українських дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: