Українські війська здатні втримати Краматорськ та Слов'янськ, вважає полковник / фото ua.depositphotos.com

Україна втримає міста Слов'янськ та Краматорськ Донецької області, вона має на це дуже гарні шанси.

Головні удари американських реактивних артилерійських систем HIMARS зосереджені саме на цьому напрямку у Донецькій області й на Херсонському напрямку, розповів полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов під час інтерв'ю засновнику видання "Гордон" - журналісту Дмитру Гордону.

Експерт зазначив, що завдяки здатності вражати ворожий тил у радіусі найближчих 50 км, українські війська мають паритет у вогневому протистоянні з артилерією супротивника.

Відео дня

"…Я думаю, що ми втримаємо ці міста (Слов'янськ і Краматорськ - Ред.). Ми маємо всі шанси. Зараз, до речі, з'явилася дуже гарна карта в мережі, де продемонстровано всі удари HIMARS та його аналогів, і перелік за датами розклали. Дуже гарна аналітика. Так ось, головні удари HIMARS зосереджено саме на цьому напрямку у Донецькій області та на Херсонському напрямку…", - зазначив співбесідник.

Нагадаємо, російські війська без оголошення війни вдерлися на територію України рано вранці 24 лютого нібито для "захисту" жителів Донбасу. Супротивникам вдалося взяти під контроль низку населених пунктів на сході та півдні нашої держави.

Лише у Маріуполі Донецької області через загарбників загинули понад 20 тисяч осіб. Вороги також обстрілювали Слов'янськ та Краматорськ, були жертви, постраждалі та руйнування.

Вас також можуть зацікавити новини: