Станом на зараз не видно безпосередньої загрози Києву, поділився експерт / фото REUTERS

Військовий експерт Олександр Мусієнко оцінив загрозу повторного наступу росіян на Київ до річниці війни Росії проти України, яка буде 24 лютого.

Про це він розповів в ефірі інформаційного телемарафону. "На сьогоднішній день не видно безпосередньо загроз Києву. Якби була загроза Києву, то міністр закордонних справ Ізраїлю не відновлював би посольство Ізраїлю і його роботу в Києві. Якщо минулого року навпаки їхали посольства, то зараз досить впевнено відновлюють роботу", - вважає експерт.

Він також зазначив, що за допомогою наших партнерів український запас протиповітряної оборони став більшим, аніж рік тому. Водночас російський авіапарк та кількість ракет і пілотів скоротилися.

Відео дня

"Найбільш скептичні дані говорять про те, що Росія втратила щонайменше 20% бойових літаків, які були готові до вилетів. Α є оцінки, що втрати 30%... Вихідні дані в нас зараз краще, ніж були рік тому", - сказав Мусієнко.

За його словами, ракетні атаки з території Росії можуть зрости, але українська ППО не дозволить ворожим літакам літати по всій території України.

Війна в Україні - останні новини, які варто знати

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Сполучені Штати Америки якнайшвидше розпочати навчання українських пілотів на літаках F-16.

Заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник переконаний, що рішення про надання Україні літаків-винищувачів буде ухвалено, але на це піде час.

19 лютого стало відомо, що Росія заховала свою бойову авіацію від ударів Збройних сил України щонайменше за 200 км від кордону з Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: