П'яти російським областям загрожує демілітаризація, попередив експерт / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Захисники України можуть завдати ударів по п'яти областях Росії, яка сама почала повномасштабну війну.

Удари українських воїнів загрожують Бєлгородській, Брянській, Воронезькій, Ростовській та Курській областям РФ, розповів полковник Збройних сил України в запасі, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан в ефірі програми "Утро февраля".

"П'ять областей... - готуватися Бєлгородській області, готуватися Брянській, Курській, Воронезькій, Ростовській областям. Ці п'ять областей мають зараз як мінімум 100 кілометрову зону демілітаризувати, прибрати військові об'єкти з цієї зони, всі військові об'єкти у 100-кілометровій зоні будуть знищені...", - заявив він.

Експерт зазначив, що не підказує супротивнику, а дає пораду мирним жителям РФ.

"Я зараз не підказую росіянам, я зараз кажу цивільним, мирному населенню, тому що якраз проблема у мирного населення, їм треба буде прибирати ці військові об'єкти, оскільки у військові об'єкти полетять наші дальні засоби ураження...", - підкреслив Світан.

Війна РФ проти України - що потрібно знати

Найзапекліші бої йдуть на сході України - росіяни зосередили головні зусилля на тому, щоб повністю окупувати Луганську та Донецьку області. Вороги наступають на п'яти напрямках і зазнають дуже серйозних втрат. Загальні втрати РФ в Україні вже становлять 166 570 окупантів.

Роман Світан прогнозував, що українські війська вийдуть до кордонів України з РФ і проведуть демілітаризацію ворожої території, використавши для цього вітчизняний аналог HIMARS.

Вас також можуть зацікавити новини: