Україна завдяки миротворчому контингенту ООН може захиститися від нової агресії Росії, вважає Олег Жданов / фото ua.depositphotos.com

Україні для того, щоб захиститися від нової агресії Російської Федерації необхідно перемогти у війні і домогтися того, щоб біля російського кордону був розміщений миротворчий контингент Організації Об'єднаних Націй.

Україна переможе Росію тоді, коли вийде на свої кордони 1991 року, розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

"Наша перемога буде виглядати виходом на кордони 91-го року... продовження обстрілів у цьому разі може бути вирішено кількома способами - по-перше, ми почнемо відповідати, і в прикордонній смузі будуть дуелі...", - сказав він.

Відео дня

За його словами, якщо українські воїни виходять на державні кордони, Київ відразу ж звертається в ООН "з наданням нам, припустимо, миротворчого контингенту і проведенням на території України миротворчої операції військ ООН під назвою розділення протиборчих сторін".

"Є такий вид операцій. Вона успішно вже проходить... скоро буде 50 років, на північному Кіпрі (у 1974 році Туреччина вдерлася на Кіпр, була захоплена частина півночі країни - Ред.). Коли на нашому кордоні стануть миротворчі сили ООН. І ось тут Росія вже ніяк не зможе заперечити, ...накласти ... вето", - заявив Жданов.

Полковник вважає, що РФ можуть відсторонити від голосування з цього питання.

"А коли солдат ООН стане на нашому державно кордоні, вийде, що Росія стріляє у війська ООН. Відповідно, це може спричинити... санкції..., аж до виключення її з організації Об'єднаних Націй. Ну, або тоді доведеться розпускати ООН, якщо вона не зможе виконувати свої функціональні обов'язки, які, до речі, прописані в статуті", - додав експерт.

Нагадаємо, в 2014 році РФ захопила український Крим і вдерлася на частину Донбасу. На сході України влада Росії підтримали бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР". На Донбасі були бої між українськими воїнами і прихильниками РФ.

Українська сторона хотіла, щоб на Донбас була відправлена миротворча місія ООН, однак ця ініціатива так і не була втілена у життя.

24 лютого 2022 року російська армія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Супротивникам вдалося захопити частину сходу і півдня української держави.

На початку червня Міністр оборони України Олексій Резніков говорив, що повномасштабну війну РФ проти нашої країни реально припинити ще у поточному році.

Вас також можуть зацікавити новини: