В "Півдні" розповіли про атаки української авіації / фото REUTERS

Українські військові здійснили 4 повітряних атаки по живій силі і техніці ворога, а також знищили російський склад боєприпасів на півдні України.

Про це повідомляє ОК "Південь".

Ворог підняв у повітря свій гелікоптер та намагався атакувати українські позиції на Миколаївщині. Однак "пташку" зупинили вогнем у відповідь. Мі-24, ухиляючись від ударів, ретирувався.

Відео дня

Водночас ракетно-артилерійські підрозділи та авіація ЗСУ в рамках виконання вогневих завдань здійснили 4 повітряних атаки.

Трійкою гелікоптерів – по скупченню ворога в Херсонському районі, штурмовиками – по скупченню живої ворожої сили та техніки в районі Давидова Броду та Снігурівки, а винищувачем – по складу боєприпасів в Білозірській громаді Херсонщини.

У "Півдні" також уточнили загальні втрати противника за добу:

  • 28 загарбників;
  • один танк Т-62;
  • одна радіолокаційна станціїя;
  • паливозаправник та іншої автомобільної техніки.

Як повідомляв УНІАН, станом на 18 червня зберігається загроза ракетних ударів з боку Росії з Чорного моря. На кораблях країни-агресора знаходиться приблизно 20 ракет типу "Калібр", які приведені у готовність для пусків по Україні. Окрім цього, до берега хвилями продовжує прибивати російські міни, які зірвав шторм.

Вас також можуть зацікавити новини: