Данілов розповів про підготовку до війни з РФ / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов визнав, що українська влада навмисно не сповістила населення про підготовку Росії до широкомасштабного вторгнення. При цьому він запевнив, що Україна готувалася до війни.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню Wirtualna Polska.

"Якби ми не готувалися до війни, ми б сьогодні не сиділи в цьому кабінеті, а російські танки були б у Варшаві, Празі або Вільнюсі. Ми захищаємо не тільки свою землю, а й всю Європу. Це достатній доказ того, що підготовка до війни велася", – заявив Данилов.

За його словами, влада не могла допустити паніки серед населення:

"Першим завданням росіян була дестабілізація суспільства. Якби спалахнула масова паніка, ніхто не впорався б з нею. На совісті Путіна всі жертви серед мирного населення, і ніхто не поспішає притягати його до відповідальності".

Нагадаємо, зараз останні стрімкі успіхи Збройних сил України на фронті продовжують ламати плани Росії: після виведення російських військ з Ізюма в Харківській області Кремль втратив найважливіший потенційний плацдарм для нападу на частини Донбасу, які знаходяться під контролем України.

Reuters з посиланням на джерела, повідомив, що Україна пішла на ультиматум Росії щодо невступу в НАТО, але президент РФ Володимир Путін це відкинув.

Вас також можуть зацікавити новини: