Експерт назввав ключовий недолік російських ліній оборони / скріншот

Військовий експерт Михайло Притула назвав головну проблему російських ліній оборони на передовій в Україні. Вони не є функціональними, оскільки там немає достатньої кількості особового складу окупантів. 

Як зазначив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо", окупанти облаштували чимало ліній оборони на фронті, проте для їх адекватного функціонування їх необхідно наповнити щонайменше 400 тисячами військових.

"Там такої кількості військ немає. Там багато "зубів дракона", траншеї, але вони належно не заповнені особовим складом. Це велика проблема для росіян. Вони побудували лінії оборони, але особового складу туди не нагнали", – зазначви Притула. 

Відео дня

Війна в Україні: як ЗСУ проривають російські лінії оборони

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський розповів, що російські окупанти присвятили переважну частину часу саме будівництву першої лінії оборони на півдні. Натомість другій і третій приділили менше часу, тож вони побудовані не так добре. 

За словами Тарнавського, для подолання першої лінії оборони окупантів на півдні ЗСУ довелося довго розміновувати території. Робили це виключно в нічний час і піхотою. Він наголосив, що зараз українські військові перебувають між першою і другою лініями оборони противника.

Вас також можуть зацікавити новини: