Експерт пояснив, які проблеми чекають окупантів при наступі / фото REUTERS

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що російські окупаційні війська продовжують переганяти під Кремінну Луганської області ресурс, який, очевидно, вони використають у новому наступі. Однак в "епічному наступі" на окупантів чекає маса нюансів. 

Як він зазначив у Telegram, в районі Кремінної розміщені додатково підрозділи 331-го і 217-го ПДП 98-ї ПДД, на додаток до вже наявних 104, 234 і 237 ДШП, 217 і 331 ПДП і резервної 31-ї ОДШБр.

"Всього чисельно біомаса РОВ (російських окупаційних військ – ред.) становить близько 9 тис. особового складу. І на перший погляд, це дуже суттєва маса, яка може реалізувати успішний наступ на Лиман і не тільки. Але, як завжди в таких ситуаціях, є нюанс. Ну... як нюанс. Швидше – нюанси", – додав експерт. 

Відео дня

За словами Коваленка, місцевість, з якої можуть стартувати окупанти для свого "епічного" наступу, має специфічний ґрунт. Для успішного просування військ ґрунт повинен промерзнути. Однак наступного тижня в даному районі прогнозуються "плюсові перепади, які ефект промерзлої землі нівелюють".

"Цікаво й те, як у своєму "ривку лемінгів" РОВ вирішуватимуть питання Веригинського лісництва, вельми неблагополучного місця для чмонь. А все тому, що заходячи туди, різного роду чмоні мають всі шанси вже не повернутися. Бо там ходить дуже багато злих лісовиків. Ну, ви зрозуміли. Загалом, в наявності є вже як мінімум 2 природно-ландшафтних фактори, які не найкращим чином можуть позначитися на потенціалі навіть цих майже 9 тисяч "елітних" чмонь, що рвуться в бій. І це ще без згадки того, що з півдня підтискає Білогорівка і скутий фронт", – підкреслив він. 

Експерт додав, що "білогорівський трамплін ЗСУ і скутий Сіверський фронт у РОВ взагалі не варто списувати з рахунків". На його думку, коли завершиться "Лиманська рефлексія", саме в одній із цих локацій, а можливо і відразу у всіх, посиплеться оборона російських окупантів, особливо коли у противника виснажиться БК. 

"Говорячи про БК, слід нагадати, що в наступі РОВ його витрачають на порядок інтенсивніше, а логістика при цьому краще працювати не починає. Тобто в певний піковий момент Лиманського суїциду РОВ відбудеться виснаження з усіма витікаючими наслідками. Варто було б згадати ще парочку-іншу нюансів на даному напрямку, але не вважаю це за потрібне. Нехай окупантам, якщо вони все ж вирішать зайнятися демонстративним груповим самогубством, будуть хоч якісь сюрпризи. Хоча, якщо вони не розуміють очевидного, то і воно буде сюрпризом", – резюмував Коваленко. 

Наступ РФ: прогнози

Військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан вважає, що російські окупаційні війська ніколи не зможуть вийти на адміністративні кордони Донецької області. За його словами, в окупаційної армії РФ недостатньо ресурсів для великого наступу.

Водночас голова Харківської обласної Військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що російські окупанти можуть піти у наступ в Харківській області. Загарбники посилюють присутність на лінії фронту.

Військовий експерт Олександр Коваленко прогнозує, що російські війська йтимуть у наступ у – на початку березня від безвиході та істеричних настроїв у керівництві самої РФ. 

Вас також можуть зацікавити новини: