Роман Костенко назвав мінімальні цілі Путіна у війні проти України / колаж УНІАН, скріншоти з відео

Немає ознак, що російський диктатор Володимир Путін планує зупинятися у розвʼязаній проти України війни. У Москві готуються до подальшого наступу, заявив народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

"Те, що Путін буде зупинятися, ми не бачимо. Ми бачимо, що росіяни розвивають свій військово-промисловий комплекс, і далі можуть дійти до свого піку розвитку, а далі генерувати свої спроможності. І це не показує те, що Путін збирається зупинятися десь на тих рубежах, на яких зараз є, й вести позиційну війну. Ми бачимо, що формуються нові армії. Путін, як мінімум, налаштований на весь наш південь, Донеччину, Луганщину, і не виключаю Харків. Це "програма-мінімум" для Путіна, і це факт", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Він наголосив, що ворог готує економіку та партнерів для подальших наступальних дій. Зокрема, Москва "підживлюється своїми союзниками".

Відео дня

"Це Іран, Північна Корея та інші країни, які таємно поставляють, якщо не зброю, то дуже важливі компоненти до неї, за допомогою яких росіяни роблять у тому числі й ракети. Виробництво ракет у РФ вже перевищило довоєнний рівень", – констатував Костенко.

Війна РФ проти України: це варто знати

Протягом доби на фронті відбулося 49 бойових зіткнень із противником. Найгарячішим напрямком є Новопавлівський – там ворог 21 раз намагався прорвати оборону наших військ за підтримки авіації. Крім того, 9 разів противник атакував позиції Сил оборони в районі Авдіївки.

Крім того, росіяни не припиняють тероризувати мирні українські міста. Ворог атакував, зокрема, Миколаїв та Харків. Є постраждалі.

Водночас на Харківщині у селищі Борова окупанти вбили дитину. Внаслідок обстрілу загинув 12-річний хлопчик.

Вас також можуть зацікавити новини: