В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Просування Росії після виведення підрозділів ЗСУ з Авдіївки Донецької області кинуло виклик новій лінії оборони України, а також викликає побоювання щодо подальшої ситуації на цьому напрямку фронту, пише CNN з посиланням на думку українських бійців, які висловилися на умовах анонімності.

Зазначається, що наразі запеклі сутички тривають довкола сіл Тоненьке та Бердичі біля Авдіївки. При цьому деякі успіхи РФ відбуваються на тлі глибокої кризи з боєприпасами для української армії.

Опитані виданням солдати на східній лінії фронту висловили серйозний песимізм щодо наступу, якщо західна допомога не буде терміново відновлена. Як пише CNN, поєднання занепаду морального духу і постачання українців із посиленням сил Москви знаменує собою поворотний момент у конфлікті".

Відео дня

"Ми відчуваємо російську перевагу в особовому складі, артилерії та бронетехніці. Вони потроху просуваються вперед. Тут у нас не так багато варіантів. Відступити або просто почекати, поки ми... як би сумно це не звучало, поки нас усіх не вб'ють. Без зброї. Це не та війна, в якій можна битися мечем". - заявив один з українських офіцерів.

Зазначається, що тим часом російське командування відправляє свої війська на незахищені позиції, де вони, найімовірніше, будуть розгромлені. Це підтверджують оприлюднені відео. І незважаючи на приголомшливі втрати та нехитру тактику, росіяни продовжують наступати, констатує видання.

Дефіцит боєприпасів у ЗСУ - актуальне

Як писав Forbes, нестача артилерії змушує українських бійців неподалік Авдіївки вести бій на ближній дистанції, а не на дальній.

Таким чином ЗСУ ризикують американськими танками Abrams, а також інженерними машинами Assault Breacher, щоб зупинити просування російських військ.

При цьому повідомлялося, що спікер Палати представників США Майк Джонсон дав зрозуміти, що може дозволити проголосувати за нову допомогу Україні наприкінці березня або на початку квітня.

Вас також можуть зацікавити новини: