Командири окупантів на Луганщині отримали незвичний наказ / фото ua.depositphotos.com

Командири російських окупаційних військ, які перебувають на Луганщині, отримали наказ у разі відступу залишати за собою "випалену" землю. Така вказівка надійшла керівникам ворожих підрозділів біля Сватового, Кремінної, Рубіжного та Щастя.

"Є дуже цікаве явище. Минулого тижня командири підрозділів російських військ біля Сватового, Кремінної, Рубіжного, Щастя отримали незвичний наказ для цього плацдарму. Наказ про те, що в разі відступу вони повинні залишати після себе "випалену" землю – знищувати фактично усі об'єкти інфраструктури. Очисні споруди, підстанції, гідростанції, греблі – повністю руйнувати усю цивільну інфраструктуру, яку будуть залишати під час відступу", – пояснив в ефірі "Еспресо" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Експерт наголосив, що той факт, чому саме на Луганщині окупанти перші отримали цей наказ, викликає запитання. Проте це означає, що в РФ всерйоз розглядають можливий відступ.

"Я не знаю, які плани у Генштабу ЗСУ. Якщо є такий наказ, то російське командування реалістично розглядає вірогідність відступу від тих чи інших локацій. Ми ж розуміємо, у зв'язку з якими подіями це може відбутися", – зауважив Коваленко.

Війна в Україні: важливі новини з передової

За два тижні наступальних дій українські воїни звільнили вже 8 населених пунктів на Бердянському та Мелітопольському напрямку. Як повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, йдеться про Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П'ятихатки. Звільнена на півдні площа територій – 113 квадратних кілометрів.

Водночас росіяни не полишили планів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. За словами Ганни Маляр, ситуація на сході складна. Ворог сконцентрував там значну кількість своїх сил.

Тим часом німецький таблоїд BILD із посиланням на дані Бундесверу повідомляє, що окупанти втратили контроль над частиною Бахмута під тиском Сил оборони України. 

Вас також можуть зацікавити новини: