Зеки, які воюють за РФ, втекли з частини зі зброєю: їх знайшли п'яними на Луганщині / фото ua.depositphotos.com

Вранці Генштаб ЗСУ повідомив, що цього тижня близько 20 колишніх ув'язнених, які вступили до лав окупантських військ, втекли, вкравши КамАЗ. Тепер російські пропагандисти заявляють про втечу ще кількох "воїнів".

Пропагандистське агентство ТАСС заявляє, що семеро військовослужбовців з числа колишніх ув'язнених, які воювали у складі так званої "ДНР", самовільно залишили частину в районі окупованого в січні 2023 року Соледара в Донецькій області. 

За інформацією російських силовиків, колишні зеки втекли разом зі зброєю. Трьох з них затримали в районі Брянки на тимчасово окупованій території Луганської області. Згодом були затримані ще двоє.

Відео дня

Повідомляється, що втікачів знайшли на території місцевого кафе в стані алкогольного сп'яніння. Ще одного товариша по службі нібито застрелили через те, що він хотів здатися в полон.

Оновлено (22:00): Telegram-канал Baza повідомляє, що розшукується більше десятка бійців, деякі з них можуть бути озброєні. Поліція отримала орієнтування на десяток автомобілів, на яких могли пересуватися інші втікачі. Це, зокрема, кілька Nissan та Hyundai, німецькі та американські з українськими номерами. На цьому тлі в Ростовській області РФ запровадили план "перехоплення". Сама втеча, як передбачається, сталася ще 24 травня.

Дезертирство в армії РФ - що повідомлялося

Протягом останніх місяців у лавах окупантів дедалі частіше фіксують випадки дезертирства. Щоб запобігти втечі росіяни вдавалися до погроз, відправляли Росгвардію і ФСБ в тимчасово окуповані південні регіони України.

Наприкінці квітня стало відомо, що близько 50 окупантів втекли зі Старобільського району Луганської області до Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: