Окупанти на передовій виснажені, але заміни їм немає / фото t.me/infosprotyv

Російські підрозділи на фронті виснажуються прискореними темпами через відсутність ротації, яка в свою чергу викликана нестачею резервів. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики звернули увагу на публікації російських "воєнкорів", які скаржаться на відсутність ротації підрозділів в армії окупантів. Так, призвані за мобілізацією російські військовослужбовці, які діють у Запорізькій області, перебувають на передовій з жовтня 2022 року без будь-якої ротації.

Один з військових блогерів прямо заявив, що російські сили не змогли вивести цей мобілізований персонал з передових позицій на відпочинок, тому що немає вільних людей для їх заміни.

Відео дня

"Відмова від проведення будь-якої ротації, швидше за все, призведе до більш швидкої деградації російських формувань, що обороняються від українських контрнаступів на півдні України", - вважають в ISW. 

Також російські воєнкори звинуватили російських вертольотників у фальсифікації бойових дій: ударні вертольоти регулярно завдають ударів по вже знищеній українській військовій техніці. Воєнкори вважають, що Міноборони Росії може використовувати ці неодноразові влучання по одній цілі, щоб повідомляти завищені втрати українців і подавати російські оборонні операції як надзвичайно ефективні.

Ситуація на фронті - останні новини

Як повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW), Сили оборони України розвивають успіх на Бахмутському напрямку і просуваються на Запоріжжі. На обох напрямках спостерігається стійка тенденція до просування вперед: на північний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та під Оріховим на Запоріжжі.

Міністр оборони України Олексій Резніков після бесіди з главою Пентагону Ллойдом Остіном анонсував "хороші новини". За його словами, йдеться про постачання боєприпасів. Подробиці, ймовірно, будуть на наступному "Рамштайні", який відбудеться незабаром після Вільнюського саміту НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: