Війна в Україні стає для Путіна "особистим В’єтнамом" / скріншот

Війна в Україні стає для президента Росії Володимира Путіна його "особистим В’єтнамом".

Таку думку висловив американський адмірал Джеймс Ставрідіс у колонці для Time.

Американський військовий наголошує, що кінця війні в Україні не видно, і на тлі цього почали звучати думки, що, можливо, краще погодитись на умови Путіна - адже чим далі, то більше рішучість НАТО згасатиме через економічні проблеми.

Відео дня

За словами Ставрідіса, він достатньо старий, аби памʼятати американську військову кампанію у В’єтнамі. Тому те, що відбувається зараз в Україні, усе більше йому нагадує цю невдалу для Америки військову кампанію.

"Те, що мало стати блискавичною перемогою, обернулось в’язкою, складною та негарною війною із поразкою в кінці. От тільки Росія зараз у гіршій ситуації, ніж колись Штати. Місцеве населення у В’єтнамі нерідко вітало американців, в Україні Росію ненавидять. Також Україні постачають зброю десятки країн, комуністичному Вʼєтконгу допомагав здебільшого один Радянський Союз. До того ж СРСР був не надто багатим, тоді як партнери України - найбагатші країни світу, тож для них підтримка Києва не є великим фінансовим тягарем. Усе це є передумовами для того, що і для Путіна ця кампанія закінчиться ганебною поразкою - тільки швидше, ніж це було для США у В’єтнамі", - наголосив військовий.

Нагадаємо, раніше журналіст і блогер Павло Казарін називав "новим В'єтнамом" для російського лідера Володимира Путіна Сирію, де Москва підтримує одну сторону, а колективні США — іншу. За його оцінкою, головною проблемою для Путіна в цій історії є те, що, на відміну від України, в Сирії дійсно є американці.

"У місцевих опозиціонерів в наявності західна зброя. В одному небі з російськими літають літаки F-18. На Донбасі російська армія ризикувала зустрітися лише з українською. У Сирії - вже ні. Що, власне, і сталося. Тепер ми сперечаємося лише про кількість загиблих під американськими авіаударами росіян. Тих самих, які опинилися не в той час і не в тому місці. Тих самих, існування яких Москва за звичкою заперечує. Але суті це не змінює", – зазначав Казарін ще у 2018 році.

Путінська війна в Україні

Росія вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого. Влада РФ навіть не оголосила Україні війну, а назвала бойові дії проти нашої держави "спецоперацією", зокрема, для "денацифікації" наших громадян.

Спочатку окупанти обстрілювали військові об'єкти, а потім атакували й домівки мирних людей. Лише в одному Маріуполі, за офіційними даними, загинули понад 20 тисяч осіб.

Українська влада не раз стверджувала, що Володимир Путін хоче захопити всю Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: