Путін не зупиниться на знищенні Сєвєродонецька / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Наступ військ Російської Федерації на Сєвєродонецьк, на жаль, не зможе стати останньою масштабною битвою під час цієї повномасштабної війни в Україні.

Як заявив у коментарі 24 каналі військовий експерт Олександр Коваленко, російські окупанти намагаються просуватись у напрямку Слов’янська та Бахмуту, які теж критично важливі для них.

"Звісно, Сєвєродонецьк не останній в їх шизофренічних планах, адже потім їм потрібен Лисичанськ, який зараз міцно тримають наші захисники", – зазначає Коваленко.

За словами експерта, якщо рашистам все ж вдасться захопити Сєвєродонецьк, то вони одразу почнуть атакувати й Лисичанськ.

"Але у Сєвєроднецьку в них все не надто гладко, в першу чергу тому, що бої за це місто виявили непрофесійність російської армії. Йдеться про неможливість вести бойові дії в умовах міста", – додає військовий експерт.

Коваленко нагадав, як росіяни повністю знищують міста, перш ніж зайняти їх. Так було у Маріуполі чи Попасній – цих міст практично не існує. Саме стиль знищення під час ведення війни їм знайомий і не потребує кваліфікаційних навичок військової справи, говорить експерт.

"Ми побачили російську недолугість саме тоді, коли ЗСУ зайняли найбільш зручні оборонні позиції в районі промзони, а не безпосередньо серед житлових кварталів", - зазначає Коваленко.

За його словами, наші захисники "запустили" окупантів в саме місто, а потім розпочали міський бій. Зараз у Сєвєроднецьку йдуть бої не стільки за контроль кварталу чи вулиці – зараз йде війна на знищення та виснаження цієї групи окупантів, яку відрядили захопити це місто, наголосив він.

Раніше військовий експерт Олег Жданов повідомив, що російським окупантам поставили нові терміни захоплення адміністративного центру Луганської області - вони нібито повинні окупувати Сєвєродонецьк до 22 червня.

Нагадаємо, раніше надійшла інформація, що ЗСУ контролюють у Сєвєродонецьку промислову зону та прилеглі до неї квартали. На думку глави ОВА Сергія Гайдая, для "зачистки" міста потрібна важка артилерія. Тоді українські війська зможуть вигнати окупантів за три дні.

Вас також можуть зацікавити новини: