Військовий розповів про успіхи Сил оборони на сході України / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Українські захисники просунулися на кілька кілометрів на східному фронті. При цьому російські окупанти зазнають втрат у живій силі та техніці – ворог "уже готовий тікати". 

Про це в ефірі "Еспресо" розповів боєць батальйону "Свобода" Ярослав Лисенко. За його словами, деякі підрозділи також пішли у "невеликі контрнаступи" навколо Бахмута Донецької області. 

"Ми маємо успіхи й на своєму напрямку. Ворог зазнає втрат у живій силі та техніці. Під Курдюмівкою, Кліщіївкою, Озерянівкою наші побратими просунулися на декілька кілометрів. Ця ділянка дуже принципова, вона була колись нами укріплена й втрачена минулого року", – наголосив Лисенко.

Він зауважив, що Сили оборони повертають втрачені раніше позиції на східному напрямку. 

"Наразі знов повертаємось на свої позиції, вибиваємо ворога. І таке враження, що ворог вже готовий до цього. Загарбники затихли, очікуючи нашого великого наступу, але їх нічого не врятує. Росіяни вже готові тікати", – додав Лисенко.

Війна в Україні: важливі новини

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що протягом доби, 14 червня, російські окупаційні війська зосереджували зусилля на чотирьох напрямках на передовій – там відбулися 39 бойових зіткнень. Зазначається, що росіяни провалили спроби наступу.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що в останні тижні окупанти запускають дезінформацію щодо втрат України, щоб вплинути на моральний стан та створити паніку серед українців. Вона наголосила, що втрати ЗСУ в рази менші, ніж втрати окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: