ЗСУ за допомогою західного озброєння успішною воюють на фронті / фото Генеральний штаб ЗСУ

Безпілотники Bayraktar, комплекси Javelin та системи ППО допомогли Збройним силам України змінити ситуацію на полі бою під час повномасштабної війни з Росією.

Як розказав в ефірі Апостроф TV спеціаліст у сфері безпеки та оборони, гендиректор Директорату з питань національної безпеки та оборони у 2019-2020 роках Іван Апаршин, саме це озброєння зіграло важливу роль під час війни.

Експерт наголосив, що Україна налагодила із західними країнами зручну схему – Київ відправляє на ремонт один комплект протиповітряної оборони, а натомість отримує запасний.

Відео дня

"Якби два роки тому нам хтось сказав, що українська логістична система буде пов'язана з постачанням озброєння та військової техніки з польського міста, ми не повірили б у можливість подібного, але зараз це добре працює. Наша армія була сучасною, але сьогодні ще додалася система логістики. Цей спільний проект працює чітко. Крім того, з'явилася нова ракета для знищення станцій радіолокацій. Скрізь кажуть, що це могла бути наша атака в Севастополі, а ще був раніше недоступний для нас крейсер "Москва". В минулому я побував на цьому судні, тому був упевнений, що його неможливо знищити. А виявилося, що можна. Так було і з фрегатом "Адмірал Макаров"", - зазначив Апаршин і додав, що ситуація на фронті повністю змінюється на тлі постачання озброєння.

Як стверджує військовий експерт, Україна зараз займається накопиченням нових військових технологій, а західна техніка вже була перевірена у боях проти ЗС РФ.

Апаршин наголосив, що наразі країни Заходу здійснюють доопрацювання свого озброєння, тому ЗСУ незабаром можуть отримати вдосконалені зразки зброї.

Війна в Україні: що варто знати

Західні партнери успішно постачають озброєння в Україну попри складні логістичні шляхи. Крім того, не припиняється виробництво вітчиззняної військової техніки.

А 18 листопада стало відомо, що ДК "Укроборонпром" вироблятиме і розробляти важке озброєння і військову техніку спільно з шістьма країнами-членами НАТО.

Активно працює і Контактна група з питань оборони України ("Рамштайн"). Так, нещодавно стало відомо, що учасники засідання у форматі "Рамштайн" планують взимку допомогти Україні закріпити успіхи на полі бою і заволодіти ініціативою.

Вас також можуть зацікавити новини: