REUTERS

Без суттєвого підвозу резервів окупанти не зможуть здійснити наступ на Київ, Суми, Чернігів та Харків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

"Вони не відводять війська, але у них було шість операційних напрямків, а зараз лише три. Це показує, що вони виснажили свої сили... Вони всього застосували 97 батальйонних тактичних груп, тобто понад 130 тис. осіб бойового складу, а загалом близько 200 тис. З них 15 тис. знищено повністю, а 18 - небоєздатні. Десь 60 тис. зв'язані боями", - розповів він.

Відео дня

За словами Арестовича, ще 10 тис. перебувають в резерві і їх перекидають на ті напрямки, які окупантам здаються більш перспективними - південь та схід.

"Що стосується Києва, Харкова, Чернігова і Сум, то там взагалі ні про який наступ не йдеться і без суттєвого підвозу резервів, які немає де взяти, пересування на Київ, Харків, Чернігів, Суми неможливе. Більш того більшу частину військ вони перекинули звідти на південь і схід", - повідомив він.

Радник голови ОП зазначив, що із шести напрямків у росіян залишилися навіть не три, а два з половиною.

"Оперативні напрямки, які у них залишилися, це Херсон-Миколаїв, й то Миколаїв умовний..., зона ООС, де вони намагаються оточити наші війська..., їм не вдається.

І це Маріуполь, який є частиною напрямку зони ООС. Тобто фактично - це два з половиною напрямки з шести, які були", - сказав він.

Арестович підкреслив, що на Київському напрямку наступу зараз немає і у ворога немає змоги наступати, як і на Чернігівському, Сумському та Харківському, де він переважно перебуває у захисних позиціях.

"Ми наносимо ударів..., діє наш спецназ, діють партизани, діють місцеві мешканці. І перспективи тут в окупантів дуже складні", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, як російський окупант у перехопленій СБУ розмові поскаржився на серйозні втрати армії РФ в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: