Ворог ретельно приховує "приліт" у базовий табір своїх посіпак, розташований у Луганській області, дізналися журналісти / фото УНІАН

На початку лютого в тимчасово окупованому селищі міського типу Новопсков, яке знаходиться в Старобільському районі Луганської області, був "приліт" в один з базових таборів 20 гвардійської загальновійськової армії Західного військового округу РФ.

Удар по базі окупантів було завдано 8 лютого, його ретельно приховують, повідомив у Telegram проект ВЧК-ОГПУ, посилаючись на власні джерела. За його даними, у ворожому базовому таборі перебували окупанти з підрозділу "Шторм".

"Джерело ВЧК-ОГПУ розповіло про новий удар по базі російських військовослужбовців, який ретельно приховують. Унаслідок удару загинуло 11 осіб і 42 отримали поранення, в тому числі важкі", - наголошується у повідомленні.

Відео дня

Проект з'ясував, що ворожі "правоохоронці" намагаються знайти причину удару. Журналісти вважають, що противник знову все зведе до використання мобілок.

"Встановлено факт використання відкритого каналу GSM-зв'язку для спілкування військовослужбовцями між собою напередодні удару. Події в Макіївці нічому не навчили військове керівництво, саме відсутність належних умов утримання та забезпечення провокує подібні наслідки, коли військовослужбовцям доводиться використовувати відкритий мобільний зв'язок", - підкреслюється у матеріалі.

Удар по Макіївці - що потрібно знати

У новорічну ніч Збройні сили України завдали удару по базі мобілізованих росіян, яка знаходилася у профтехучилищі в Макіївці Донецької області. Спочатку у російському Міноборони визнали ліквідацію 63 загарбників, а пізніше - 89.

Головне управління розвідки Міноборони України з'ясувало, що унаслідок удару могли бути знищені понад 600 супротивників. Варто зазначити, що в Росії відмовилися публікувати списки знищених ворогів.

Росіяни назвали головною причиною удару по базі масове використання особовим складом мобільних телефонів попри заборону.

Вас також можуть зацікавити новини: