Через війну в Україні РФ втратила техніки на $13 млрд, з'ясували журналісти / фото twitter.com/Osinttechnical

В Україні станом на вівторок, 24 травня, під час війни знищено техніки Російської Федерації на $13 мільярдів.

Найдорожчим ліквідованим військовим об’єктом РФ став флагман Чорноморського флоту - ракетний крейсер "Москва", він коштував $750 млн, пише forbes.ua.

"…Крім "Москви", найдорожчими знищеними російськими об’єктами стали транспортний літак Іл-76 ($86 млн) та великий десантний корабель "Саратов" ($75 млн)…", - йдеться у матеріалі.

Відео дня

Журналісти додали, що в нашій країні за останні сім днів знищили ворожої техніки приблизно на $400 млн.

Нагадаємо, війська РФ вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого.

Супротивник спершу скидав бомби на військові об'єкти, а потім обстрілював і житло мирних людей. Окупанти, зокрема, відкривали вогонь по українській території з корабельної артилерії. Захисники України давали гідну відсіч супротивникові. 

26 лютого у Держспецзв'язку поділилися, що над Білою Церквою було збито Іл-76 супротивника.

Наприкінці березня повідомлялося, що у порту захопленого Бердянська зі зброї, яка напряму не пристосована для ведення бою на морі, було знищено ворожий корабель "Саратов".

13 квітня стало відомо, що у Чорному морі українські ракети "Нептун" знищили крейсер "Москва". Варто зазначити, що саме цей корабель наші прикордонники з острова Зміїний наприкінці лютого послали на "х*й".

За даними Генерального штабу Збройних сил України, станом на 24 травня вже знищено, зокрема, 205 ворожих літаків та 13 кораблів/катерів.

Вас також можуть зацікавити новини: