Українські бійці відбили атаку окупантів / фото УНІАН

Українські Сили оборони попередили чергову спробу росіян висадити диверсійно-розвідувальну групу на острови біля Херсона.

Внаслідок операції було знищено сім російських човнів, розповіла начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан І рангу Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону. За її словами, ці острови залишаються "сірою зоною". 

"Ми знищили їхній налаштований флот із семи човнів. Противник обладнав їх навісними моторами, облаштував кулеметами, укріпив борти й намагався таким чином дістатися до островів. Ця їхня "акція" була невдалою, адже за три дні човни та особовий склад у кількості приблизно 20 осіб знищені", - розповіла Гуменюк.

Відео дня

Вона відзначила, що російські загарбники постійно намагається висадити там свої диверсійно-розвідувальні групи, однак безуспішно. 

Російські ДРГ

Нагадаємо, що наприкінці 2022 року російська диверсійно-розвідувальна група перетнула кордон Сумської області, українські військові вступили  з ними у бій.

Військовий експерт Юрій Федоров розповів, що ДРГ можуть виконувати різні задачі - від диверсій на об'єктах критичної інфраструктури до ліквідації регіональних керівників.

Нещодавно у Генштабі повідомили про спробу російської ДРГ прорватися в Куп'янський район Харківської області.

У лютому захисники України знищили ДРГ, яка намагалася висадитися на острів у дельті Дніпра на  переобладнаному човні.

Вас також можуть зацікавити новини: