Захисник України розповів про ворожий провал на Херсонщині / колаж УНІАН з фото REUTERS та скріншоту

У Херсонській області штурмова група російських окупантів намагалася висадитися на острові Нестрига, але була вчасно виявлена та ліквідована воїнами Збройних сил України.

Про це повідомив засновник та командир підрозділу "Птахи Мадяра" Роберт Бровді. За його словами, штурмова група з семи російських військових 76-ї десантної штурмової дивізії ВДВ моторним човном прямувала до острова Нестрига на Херсонщині, який наприкінці квітня взяли під контроль ЗСУ. Група була дуже добре екіпірована, в тому числі мобільним РЕБ. Ворожий човен на дуже великій швидкості пересувався річкою, росіяни тримали напоготові зброю та майже були готові при наближенні до берега вистрибувати з човна, але раптом стається потужний вибух - човен разом з пасажирами підлітає у повітря на кілька метрів.

"Заходили по-борзому, тримали зброю напоготові... Всі семеро спецпризначенців позапланово прийняли водні процедури, а потім кожний потрапив під персональну опіку пілотів 123-ї ТРО та "Птахів Мадяра", - каже українській військовий.

Відео дня

Пошкоджений човен знесло течією, двоє росіян вибралися на берег та прямували скрізь плавні вглиб острова, один - ховався під кущами, хтось - за деревами.

Один з росіян був у червоному жилеті, у якому випливав з води приблизно годину. Українські військові кажуть, що цей яскравий жилет майже "від кутюр", а його власник став найлегшою ціллю. Він добре чув, що біля нього дзижчить український дрон та, мабуть, від жаху не дуже активно намагався врятуватися - у нього сталося пряме влучання з FPV-дрона. Аналогічним чином були відпрацьовані ще 6 окупантів, яких "пташки" відстежили навіть у схованках.

Поруч з одним із супротивників лежала порожня пляшка, ймовірно, там був алкогольний напій, який загарбник "оперативне всмоктав". Як зазначають "Птахи Мадяра", у цієї штурмової групи відразу не було жодного шансу евакуюватися з острова.

Цікаві новини про втрати ворога на 23 травня 2024 року - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони встановили контроль над островом Нестрига, який розташований у дельті Дніпра на території Херсонської області. За словами начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука, Нестрига суттєво підвищить якість контроверсійних заходів. Він має тактичне значення, бо йдеться про локації, які не дозволяють ворогу наближатися до українських позицій.

Вчора воїни 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ показали, як російський окупант намагався відбитися від українського дрона звичайною лопатою. На відео знято, як українська "пташка" засікла окупанта в окопі, дрон підлетів до нього, а він обирає дуже незвичайний для такої ситуації метод боротьби. Зокрема, щосили розмахує лопатою, щоб відбитися від безпілотника. Виходячи із відео, бій завершився не на користь росіянина - стався вибух. Українські військові жартують, що у противника вже з'явився новий зенітно-ракетний комплекс "Лопата".

Вас також можуть зацікавити новини: