Супротивник може нищити власну авіацію через нескоординовані дії, зазначив Юрій Ігнат / фото Міноборони РФ/Facebook

Причиною збиття росіянами своїх літаків чи гелікоптерів може бути нескоординованість дій.

Про це речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону. "Не виключено, що можуть літальні апарати потрапляти під "дружній вогонь" через нескоординованість дій", - заявив він.

При цьому додав, що у багатьох війнах таке трапляється, і це - непоодинокі випадки.

Відео дня

Ігнат зазначає, що у Повітряних силах ЗСУ фіксують такі невдачі ворога. "Це ще одне підтвердження, як кажуть у нас у Повітряних силах, - це об'єктивний контроль, що ворог підтвердив втрату гелікоптера, літака від власної зброї. Для нас це чудова інформація", - додав він.

Важливі новини про втрати ворога - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН 30 вересня, росіяни помилково збили з комплексу ППО свій винищувач Су-35 в українському полі під Токмаком в Запорізькій області.

Тоді демонструвалися фото збитого винищувача, частини якого розкидало в різні боки, і легкові автомобілі, на яких, швидше за все, прибули експерти для встановлення обставин. Російські пропагандисти тоді стверджували, що нібито після падіння винищувача у небі працював український безпілотник.

Варто зазначити, що станом на 23 жовтня 2023 року вже ліквідовано 320 російських літаків та 324 гелікоптери супротивника.

Вас також можуть зацікавити новини: