Володимир Путін може почати розгортати ядерні сили Росії, попередив генерал / фото REUTERS

Колишній глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж вважає, що президент Росії Володимир Путін буде до межі балансувати на межі фолу - може навіть в деякій мірі почати розгортати ядерні сили, але буде дивитися на реакцію країн, зокрема, "ядерного клубу" (США, Британія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, КНДР, Ізраїль).

Є мала ймовірність того, що Путін застосує ядерну зброю, однак такий розвиток подій не варто виключати, і до нього потрібно готуватися, розповів експерт в ефірі телемарафону.

"Він буде до межі балансувати на межі фолу, покаже, що вже готовий розгортати війська, навіть буде розгортати в деякій мірі, але буде дивитися на реакцію всіх країн, особливо і не тільки Заходу, але і Китаю та інших країн, особливо "ядерного клубу", які можуть дуже потужно завдати удару по Росії, тому що тоді вже ніяких перешкод щодо стримування ядерних ударів не буде. Але це, звичайно, буде трагедія для людства...", - заявив експерт.

Генерал додав, що низка держав, особливо країни "ядерного клубу", відстежують кожен рух російських військ, і особлива увага приділяється ядерним силам.

"...Збивати безпосередньо на території Росії (ядерні ракети - Ред.) можуть... в момент якраз пуску, тут можуть бути контрудари з боку, наприклад, США, які можуть завдати ударів вже по ракетах, які запущені...", - пояснив Маломуж.

Ядерні загрози з боку Росії - що потрібно знати

РФ вже не раз погрожувала застосувати ядерну зброю, щоб домогтися своїх цілей щодо України.

21 вересня Володимир Путін знову висловився про ядерну зброю - сказав, що його країна використовує всі наявні засоби у разі нібито появи загрози її територіальній цілісності.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що ядерні погрози з боку Путіна - це не блеф, а перші кроки подібного шантажу

Віце-президент Єврокомісії, високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель вважає, що Євросоюз має серйозно поставитися до ядерних погроз російського президента.

Американська газета The New York Times писала, що Путін здатен використати тактичну ядерну зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: