Кремль понесе відповідальність за воєнні злочини в Україні / фото REUTERS

В ОП заявили, що переговори України та РФ можна провести у Ялті після деокупації Криму.

Про це написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у мікроблозі Twitter. За його словами, предметом розмови будуть репарації та покарання російських еліт на трибуналі.

"Росія має вивести війська та звільнити території. Еліти РФ мають пройти через трансформацію. І тоді відбудуться переговори – конструктивний діалог, що зафіксує повернення РФ до міжнародного права, розмір компенсаційних виплат та узгодить графік засідань спецтрибуналу в Ялті", - написав Подоляк.

Відео дня

Трибунал для російських військових злочинців

Російських військових злочинців, а також керівництво РФ очікує трибунал за звірства в Україні. Росіяни на тимчасово окупованих територіях влаштовували катівні, ґвалтували і вбивали місцевих жителів, а також зафіксовані свідчення масових звірств і депортацій.  

Посол США з особливих доручень в області глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак повідомив про злочини росіян в Україні.

Національна асамблея Франції ухвалила резолюцію щодо створення спецтрибуналу для президента РФ Володимира Путіна і його найближчого оточення за воєнні злочини в Україні.