За словами Андрія Єрмака, контрнаступ України розвивається, і Київ знає, як досягти перемоги / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

На нинішньому етапі війни Україні потрібно більше зброї та нових систем протиповітряної оборони в умовах повітряних атак з боку Російської Федерації. Також необхідні додаткові санкції проти РФ та країн, що постачають їй озброєння.

Про це в ході виступу в Інституті Гадсона у Вашингтоні заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Він зазначив, що контрнаступ України розвивається, і Київ знає, як досягти перемоги.

Зокрема, за словами Єрмака, президент Зеленський має чіткий план, серед пріоритетів якого є розвиток оборонної промисловості України та розгортання власного виробництва озброєнь.

Відео дня

"Але Україні потрібно більше зброї зараз. Росія досі має перевагу в повітрі та здатна виробляти ракети попри введені санкції. Вона закуповує іранські ударні БПЛА та північнокорейські снаряди", - констатує Єрмак.

При цьому, на його думку, єдиний шанс для Кремля – це "створити ситуацію, коли різниця між миром і війною стає ілюзорною".

"Вогнища нестабільності виникатимуть по всьому світу, допоки Україна не переможе. Тому це – не лише у наших стратегічних інтересах, це також у інтересах Сполучених Штатів. Якщо Україна зможе вистояти і перемогти, то вистоїть і світовий порядок, заснований на правилах", - резюмував керівник Офісу президента України.

Війна РФ проти України - останні новини

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україна стикається з недостатньою кількістю систем протиповітряної оборони для повного охоплення території країни і захисту всіх міст від ворожих ракет.

За його словами, навіть така система, як "Patriot", не може забезпечити враження всіх балістичних цілей.

Росіяни заявили про нібито відхід з лівобережжя на Херсонщині, щоб спровокувати Сили оборони України на якісь певні дії, але прибрали заяву, бо спроба виявилася невдалою. Про це розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, це - очевидно спроба виміряти готовність та спосіб реагування ЗСУ на такі заяви.

Вас також можуть зацікавити новини: