ЗСУ вже встигли звільнити Балаклію / фото УНІАН

На Харківському напрямку українські військові ведуть успішний контрнаступ і за три дні просунулися майже на 50 км. Підрозділи рашистів, які займають територію від Куп'янська до околиць Слов'янська (це понад 10 тисяч військовослужбовців) ризикують потрапити в оточення.

Про це пише "Медуза".

Згідно з кількома повідомленнями російських "воєнкорів", захисники України просунулися від Шевченкового майже до Куп'янська, а інша група - вийшла до берега Оскільського водосховища в районі села Сенькове.

Відео дня

Видання інформує, що воїни ЗСУ кілька разів переправлялися через Сіверський Донець і встановили контроль над кількома селищами, які були захоплені рашистами у червні.

"Все це означає, що великій групі російських військ, що складається з декількох з'єднань загальною чисельністю понад 10 тисяч осіб, загрожує оперативне оточення. Невідомо, чи є у ЗС РФ резерви, щоб уникнути такого сценарію. Досі опір українському наступу був слабким (на відміну від аналогічного наступу ЗСУ на Херсон наприкінці серпня)", - зазначають у виданні.

Як повідомляв УНІАН, 8 вересня президент України Володимир Зеленський підтвердив звільнення Балаклії на Харківщині від російських окупантів. Балаклія перебувала в окупації півроку.

Вас також можуть зацікавити новини: