Залужний провів таємну раду з високопоставленими військовими НАТО, повідомляє The Guardian / скріншот

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний 11 днів тому провів у секретному місці на польсько-українському кордоні військову нараду з високопоставленими військовими з НАТО, пише The Guardian.

Зазначається, що на зустрічі були американський генерал Крістофер Каволі і начальник штабу оборони ЗС Великобританії Тоні Радакін.

За інформацією газети, мета наради полягала у тому, щоб допомогти перебудувати військову стратегію України. За словами західних джерел, після обговорень стратегія змінилася.

Відео дня

"Я думаю, ви можете бачити, що вони (ЗСУ) зосередилися на запорізькому фронті", - зазначило джерело видання.

Україна на порозі прориву - заява Залужного

Нагадаємо, днями повідомлялося, що Валерій Залужний сказав американським чиновникам про швидкий прорив української армії.

"Ви не розумієте природу цього конфлікту. Це не противоповстанческая операція. Це Курськ", - цитує Залужного один з представників Штатів.

Повідомлялося, що між офіційними особами США і України вже кілька тижнів ведеться напружена дискусія про стратегію контрнаступу. Американські військові закликали Україну сконцентрувати сили, спробувати прорвати оборону РФ і вийти до Азовського моря.

Вас також можуть зацікавити новини: