Сили ППО успішно закривають небо над Україною / фото facebook.com/kpszsu

Повітряна битва за участі ППО України триватиме, поки у окупантів не закінчиться фізична можливість запускати ракети.

Експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" нагадав, що у злитих документах Пентагону вказувалось про вичерпування ракет радянського зразка в Україні. Це нібито ослабило нашу ППО.

"Або ці дані щодо нестачі радянських ракет були перебільшені, або відбулось певне західне заміщення західними ЗРК про яке ми не знаємо. Якби ситуація була катастрофічною, цей "золотий стандарт", коли вдається збивати до 85% дозвукових крилатих ракет, наша б ППО не змогла б витримувати через нестачу сил і засобів", - пояснив він.

Відео дня

За словами експерта, станом на зараз це вдається. На його думку, запас міцності нашої ППО попри всі відомі та невідомі проблеми значно вища, ніж запас міцності у ракетного арсеналу росіян.

"Така повітряна битва буде тривати, поки у росіян не закінчиться фізична можливість запускати ракети того чи іншого типу. З іншого боку, формат "Рамштайн" - це багато ще про те, як дістати, зокрема радянські зенітні ракети з різного роду джерел. Якщо вже до комплексів "Оса" ми знаходимо ракети з Йорданії, то хто зна, де ще можуть бути такі цікаві заначки про які у відкритому доступі ще невідомо", - підсумував Киричевський.

Ракетні обстріли РФ та українська ППО

Після чергового масованого обстрілу аналітик з питань безпеки та оборони Майкл Кларк заявив, що на тлі нестачі ракет сили протиповітряної оборони України можуть перестати намагатися збивати ворожі снаряди. 

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан сумнівається у спроможності росіян здійснювати такі ж масовані удари, до яких країна-терорист вдавалась восени-взимку 2022 року. 

Наразі Росія полює на американські зенітні ракетні комплекси в Patriot, які нещодавно заступили на бойове чергування в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: