ППО України доведеться пропускати ворожі ракети: експерт злякав прогнозом / фото facebook.com/kpszsu

На тлі нестачі ракет сили протиповітряної оборони України можуть перестати намагатися збивати ворожі снаряди. Таку думку після чергового масованого обстрілу озвучив аналітик з питань безпеки та оборони Майкл Кларк. 

Як він сказав Sky News, на його думку, українським військовим доведеться стриманіше використовувати свої ракети, аби не витратити свої запаси перед контрнаступом. 

Кларк переконаний, що українські військові "дуже стурбовані тим, що їм доведеться почати пропускати більше ракет", які російські окупанти запускають по українських містах. 

Відео дня

Він також наголосив, що одна батарея американських Patriot (шість ракет та одна машина для їхнього запуску), які отримує Україна, коштують 1 мільярд доларів, тож українські військові навряд захочуть витрачати їх на дешеві дрони чи ракет.

"Вони використовують 200 зенітних ракет (радянських С-300 – УНІАН) на місяць, тому, навіть якщо вони змогли б щось зробити, їх може не вистачати", — сказав Кларк.

Останні масовані ракетні удари РФ - що відомо 

28 квітня окупанти випустили по території України 23 ракети, з яких ППО змогла перехопити 21. Один з ворожих снарядів влучив в житловий будинок в Умані, внаслідок чого загинули 23 людини (серед них – п’ять дітей). Ця атака стала найбільш кривавою за останні тижні. А попередній масований обстріл ракетами стався 9 березня (тоді окупанти випустили понад 80 ракет).

У ніч на 1 травня країна-терорист знову здійснила масовану атаку. РФ випустила по Україні 18 крилатих ракет Х-101/Х-555, з яких 15 вдалося збити. Внаслідок атаки пошкоджено підприємство в Житомирській області, енергетичну інфраструктуру двох областей. Також ворог завдав удару по Павлограду на Дніпропетровщині, більш ніж 30 осіб постраждали.

Вас також можуть зацікавити новини: