ЗСУ готувалися до комбінованих ударів росіян / фото УНІАН

Російські окупанти не змінили тактику нанесення ракетних ударів по Україні. Загарбники намагаються виснажити українську протиповітряну систему.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко зазначив, що для удару з 1 на 2 січня росіяни використовували максимальну кількість ракет Х-47 "Кинджал".

"Ще в 2023 році ми говорили, що росіяни не використовують тривалий час крилаті ракети, то говорили, що вони їх накопичують для комбінованого удару. І не тільки ракетного, а й дронами-камікадзе. Все це повинно було б розосереджувати увагу нашої ППО, виснажувати і проривати", - пояснив експерт в ефірі телемарафону.

Відео дня

При цьому він вказав, що російські дрони змогли довго перебувати в повітряному просторі України, тому що окупанти прокладають маршрути через озера, болота, ліси, гирла річок.

"Це - люфт між присутністю останнього дрона-камікадзе, який відволікає на себе увагу, і заходом в повітряний простір інших об'єктів ураження - ракет. Ці дрони-камікадзе змушують задіяти ЗРК, тобто треба витрачати ракети на їх знищення", - підсумував Коваленко.

Удар РФ 2 січня - останні новини

Вночі та вранці 2 січня Росія здійснила масовану атаку на міста України, застосувавши дрони-камікадзе і ракети різних типів.

3 січня у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що внаслідок ракетної атаки росіян у Києві, за оперативними даними кількість постраждалих зросла до 54 осіб, а ще двоє людей загинули.

Вас також можуть зацікавити новини: