ЗСУ можуть перехитрити російських окупантів  / колаж УНІАН

Наразі активно точаться розмови про те, що ЗСУ підуть у контрнаступ. Пріоритетним називають південний напрямок, та, ймовірно, це лише - легенда для ворога. 

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко. За його словами, війна – це передусім інтелектуальна боротьба.

Він згадав досвід минулого року, коли звідусіль йшлося про те, що контрнаступ відбудеться на Херсонщині. Окупанти повірили в це й зняли резерви з Харківського й Донецького напрямків. А ЗСУ пішли на Харківщину й звільнили майже всю область.

Відео дня

"Я не виключаю, що в Генштабі вдаватимуть, що продовжують підготовку за тим планом, який був оприлюднений (йдеться про злиті "секретні документи", - УНІАН.), а насправді реалізуватимуть інший план", - каже Романенко.

За його словами, російська розвідка зараз мізкує, де реальний план ГШ ЗСУ, а де - легенда. Та, якщо вміло діяти, каже генерал-лейтенант, ЗСУ можуть використати ситуацію на свою користь.

Романенко заявив, що при плануванні таких серйозних операцій з контрнаступу просто не може бути одного плану, їх є декілька. Й ударів, ймовірно, ЗСУ завдаватимуть одночасно на кількох напрямках. 

"Війна – це, окрім іншого, ще й мистецтво обману", - підсумував екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ.

Витік "секретних документів" Пентагону

Видання NYT 7 квітня з посиланням на джерела в Пентагоні заявило, що в мережу "злили" нібито "засекречені документи", які містять деталі плану США та НАТО щодо оснащення ЗСУ перед контрнаступом.

Згодом видання CNN повідомило, що Україна нібито була змушена змінити свої військові плани через публікацію цих документів.

Та у Зеленського вже неодноразово ці "секретні документи" називали "фотошопом" та російською ІПСО. 

Член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін заявив, що частина "секретних документів" Пентагону, які нещодавно "витекли" в мережу, можуть бути справжніми.  

Спецслужби США вважають, що витік стався саме у них, а не у когось із союзників. На сьогодні розпочато розслідування, Пентагон шукає джерело витоку.

Вас також можуть зацікавити новини: