У Пентагону, ймовірно, стався реальний витік / фото president.gov.ua

Частина "секретних документів" Пентагону, які нещодавно "витекли" в Мережу, можуть бути справжніми. Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в ефірі "Радіо Свобода".

"Частина цієї інформації відповідає дійсності. Частина виглядає відверто фальсифікованою. Я думаю, що на якомусь етапі просто вирішили зробити "дезу", і я думаю, що це вирішили зробити наші вороги. Це найкращий спосіб створити дезінформацію: взяти частину правдивої інформації, домішати до неї брехливу для того, щоб важче було розібратися. І для того, щоб довіра до сфальсифікованої інформації була вищою", – вважає нардеп.

На думку Рахманіна, швидше за все, у американців стався випадковий витік, яким скористалися росіяни. Водночас він наголошує, що в оприлюднених документах не було важливих таємниць, що дають уявлення про деталі запланованого контрнаступу ЗСУ.

Відео дня

"Швидше за все, цей витік стався так, що хтось зламав, умовно кажучи, якийсь сервер по якому, наприклад, передавали фотоматеріали з якогось брифу. Виклав це в Мережу, а потім це вже перекинули на російські телеграми-канали, це стало загальновідомим. І далі це вже кожна сторона намагається використовувати цю історію на свій розсуд", - вважає депутат.

Витік секретних документів Пентагону

Кілька днів тому російські телеграм-канали і Твіттер почали поширювати фотознімки нібито американських секретних документів про ситуацію на фронті в Україні. Першою на це звернула увагу The New York Times.

Українська влада вважає, що цей злив є цілком провокацією російських спецслужб. Радник глави ОП Михайло Подоляк зазначив, що якби опинилися в руках ФСБ секретні документи про плани українського наступу, Росія не стала б їх публікувати, а підготувала пастку для наступаючих українських військ.

Проте, американські спецслужби почали перевірку і намагаються з'ясувати, звідки стався витік. Американці впевнені, що "витекло" саме у них, а не у когось із союзників.

Вас також можуть зацікавити новини: