ЗСУ, ймовірно, рухаються до Херсона / фото - censor.net

Операція по майбутньому звільненню Херсона наразі не має висвітлюватися, проте оптимістичні передумови для звільнення правобережної частини регіону, на якій розташований обласний центр, вже є.

За словами військового експерта Петра Черника, подібна операція вимагає великої інформаційної тиші, заявив він 24 каналу. Черник підкреслив, що за даними, які оприлюднюються, пильно стежать окупанти й використовують їх.

"На мій погляд, дуже хороші військово-стратегічні передумови для звільнення правого берега Дніпра на Херсонщині. Але докладно про це говорити не варто", - говорить експерт.

Відео дня

Раніше американські аналітики відзначали, що окупанти активно мінують береги річки Інгулець. Черник заспокоює: ЗСУ завданням влучних ударів з далекобійної артилерії можуть розмінувати їх.

Важливим він вважає інший факт: якщо ворог мінує захоплені землі, значить ситуація у нього не найкраща і планів рухатися далі росіяни не мають.

Напередодні в американському Інституті вивчення війни заявили, що сили оборони України, ймовірно, готуються почати або вже розпочали контрнаступ на Херсонщині.