Знищення колони російської техніки / скріншот

Українські захисники знищили колону російської техніки на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Відео опинилося у розпорядженні "Української правди", запис виданню надало джерело в розвідці.

Трагічні для російських загарбників події розгортаються в селищі Заповітне Кам'янсько-Дніпровського району. Під "рознос" потрапила колона військової техніки російської 83-ої бригади "ВДВшників".

Тобто тепер окупанти не можуть почуватися безпечно навіть на окупованих територіях, прицільний вогонь ЗСУ дістає їх і там.

Українські військові "мінуснули" три російські артсистеми, два паливозаправники й 8 одиниць іншої техніки. Особливо гарно детонувала вантажівка з боєкомплектом, вона, за словами розвідників, "влаштувала справжній салют".

Контрнаступ ЗСУ

Напередодні президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію, що українські Сили оборони пішли в контрнаступ, проте в подробиці він вдаватися не став. "Контрнаступальні та оборонні дії відбуваються в Україні, на якій стадії, я не буду говорити детально", - заявив очільник української держави. 

Британська розвідка 10 червня повідомляла про те, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на декількох напрямках.

11 червня американський Інститут вивчення війни зазначив, що українська армія досягла тактичних успіхів у Запорізькій області, де здійснюється початковий етап українського контрнаступу. 

Також з'являлися повідомлення про те, що українські сили в ході контрнаступу почали втрачати надану Заходом техніку - танки й БМП.

Вас також можуть зацікавити новини: