Полювання на окупантів починається / фото REUTERS

Українців, які перебувають на окупованій території Запорізької області, просять надсилати ЗСУ оперативну інформацію про пересування та місця дислокації російських окупантів. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У першу чергу українську військову розвідку цікавлять відомості по містах Василівка, Токмак, Кам'янка-Дніпровська, Дніпрорудне, Енергодар і Пологи.

"Пишіть, якщо бачите там танки, БТРи, бензовози, ракетні комплекси С300, Іскандери. Або переміщення колон техніки та скупчення особового складу. Цінне кожне повідомлення", - заявив Федоров.

Відео дня

При цьому українців просять проявляти обережність і знімати окупантів з усіма пересторогами, а після відправки повідомлення в чат-бот @evorog_bot, відразу видаляти це листування з чату і відзняті матеріали з телефону.

"Дякую кожному за сміливість. Запорізька область буде вільною від окупантів та колаборантів. Сили оборони працюють над цим. Наближаємо деокупацію разом", - заявив міністр.

Україна готує контрнаступ – що відомо

Українська влада закликає населення і ЗМІ не спекулювати на темі майбутнього контрнаступу і зберігати інформаційну тишу. Однак навіть на Заході не приховують, що контрнаступ ЗСУ вже близько.

Його наближення відчувають і окупанти. В останні дні вони явно послабили пріоритет Бахмута і почали готуватися до оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: