ЗСУ відійшли від Ласточкиного / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Про втечу ЗСУ з населеного пункту Ласточкине Донецької області не йдеться, відхід українських сил є правильним і допомагає виснажити російські війська. Про це сказав офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький, коментуючи в ефірі "Радіо Свобода" ситуацію в районі населеного пункту.

"Немає ніякої втечі наших військ. Є правильний і грамотний відхід, виснажування ворога. Ворог наступає, і при цьому ми знищуємо їх у великій кількості, в тому числі знищуємо техніку. Це така тактика ведення бою, і вона перемагає. Не потрібно панікувати. Найголовніше – це збереження життя особового складу. А ворога потихеньку будемо знищувати, не давати можливості виконати задачі", – сказав Цехоцький.

Він наголосив, що "Ласточкине – це наш населений пункт, це наша земля", однак для України важливіше виграти цю війну, а не лінії.

Відео дня

На запитання про те, чи облаштовані оборонні позиції на Авдіївському напрямку, Цехоцький сказав, що українські сили постійно працюють над облаштуванням оборонних позицій та запасних шляхів.

"Упродовж всього періоду нашого перебування на донецькому напрямку ми працювали, наші інженерні служби, і військовослужбовці, які не були задіяні в бойових діях, займалися укріпленням запасних позицій – і логістику вибудовували, навіть будували шляхи, які (до того) були непрохідні. Це відбувається постійно. І казати, що у нас нічого немає і нічого не готово, не можна", – розповів він.

Він зазначив, що ресурси для оборони у ЗСУ є, "але не в тій кількості, в якій нам би хотілося".

"Противник справді збільшив кількість штурмових дій. За останню добу на позиції нашої бригади (59-та окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка) було здійснено 17 штурмів. Їх щось підпирає, розуміють, що ми накопичуємо сили", – додав Цехоцький.

Відхід ЗСУ з Ласточкиного

Сьогодні речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що Сили оборони відійшли з населеного пункту Ласточкине Донецької області, що в 6 кілометрах від Авдіївки.

"Сили оборони України здійснили відхід від села Ласточкине, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка-Бердичі і не допустити подальшого просування противника", - сказав він.

Він зазначив, що на Авдіївському напрямку наші війська відбили 25 атак ворога, на Мар'янському – 40, і це найбільший показник за кілька останніх днів.

Вас також можуть зацікавити новини: