ЗСУ поступово просуваються на фронті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти атакували на кількох напрямках Сили оборони, але безуспішно.

Як повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території. Мають успіх в районі південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах.

Також на Бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки противника в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. В результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмуту, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Відео дня

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі Синьківки, а на Лиманському напрямку - в районі Новоєгорівки Луганської області. На Авдіївському напрямку противник невдало атакував в районах Кераміка та Авдіївки Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. 

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі південніше Пречистівки. 

Російські окупанти продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів, а також обстрілювати з різних видів зброї населені пункти Донецької, Луганської, Сумської, Харківської, Запорізької, Херсонської областей.

Війна в Україні - останні новини

За оцінкою аналітиків ISW, ЗСУ під час контрнаступу на півдні України успішно виснажують ворожу армію і можуть досягти оперативних успіхів до кінця цього року. 

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти перекидають сили з інших напрямків фронту для ведення оборони на півдні. Крім того, вони формують на Куп'янському напрямку "ударний кулак" із сотні тисяч солдат, однак їм бракує техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: