Росіяни втрачають бойові літаки дуже швидкими темпами / фото wikimedia.org

Сили оборони збили другий за останню добу російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Про це повідомив командувач Повітряних Сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram.

"Близько 14.00 відпрацювали по черговому Су-34. Напрямок – той же! Мета – незмінна!" - заявив він.

Олещук наголосив, що при таких втратах бойової та спеціальної авіації росіяни мали б замислитись, принаймні на якийсь час припинити "авіаційні м’ясні штурми". "Що ж, працюємо далі", - додав командувач Повітряних сил.

Відео дня
t.me/MykolaOleshchuk

Оновлено о 16.17. Пізніше Олещук опублікував фото із моментом падіння збитого російського літака.

"На фото не знак оклику і не знак питання, це – палаюча російська "сушка". Щоб ніхто не сумнівався!" - написав він під фотографією.

t.me/MykolaOleshchuk

Знищення російських літаків

Зазначимо, що це вже другий за сьогоднішній день російський Су-34, знищений українськими захисниками. Вранці Олещук вже повідомляв про знищення Су-34 ворога на сході України.

"Тому раджу окупантам перед кожним вильотом про всяк випадок побачитись із рідними. Бо хто його знає, пощастить чи ні цього разу", - сказав вранці командувач.

23 лютого внаслідок спільної операції Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони та Повітряних сил ЗСУ над Азовським морем було збито вже другий за час війни цінний російський літак-розвідник А-50У.

"Це повітряний командний пункт, який держава-агресор використовувала для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації", - пояснили в ГУР.

Вас також можуть зацікавити новини: