Лейтенант Мельник різко висловився про "своїх" українців, які втекли за кордон / скріншот

Колишній командир 47-ої механізованої бригади ЗСУ Микола Мельник вважає, що чоловіки, які втекли за кордон під час повномасштабного вторгнення Росії - звичайні боягузи, яких слід позбавити права активного голосу в Україні.

Військовий підкреслив, що наразі такі втікачі починають по-різному тлумачити головні засади Конституції. Однак суть полягає у тому, що ці люди не виконали власний обов'язок із захисту Батьківщини, акцентував він Українській правді.

"Я б на це не сильно зважав. Вони елементарно втекли. Вони - звичайні боягузи. Я вважаю, що їх треба позбавити пасивного й активного права голосу в Україні. Вони не мають права тут нічого вирішувати", - вказав лейтенант.

Відео дня

Водночас він підкреслив, що не підтримує абсолютизм у покаранні таких людей. Наприклад, блокування їхніх рахунків. 

За словами Мельника, навіть ті чоловіки, які залишилися в Україні, поділяються на кілька категорій: одна допомагає ЗСУ, а інша ігнорує війну, нібито вона їх не стосується. Остання категорія - це "Бохоленд", який треба примусом поставити у "стійло", вказав військовий. 

"Їх або поставлять у стійло, або Україна і далі буде поділена. Але зараз існує занадто сильна корпоративна етика між "Бохолендом" та українською владою", - резюмував він.

Мельник розкрив мінус ЗСУ та військової системи 

За словами колишнього командира 4 роти 47-ої механізованої бригади ЗСУ Мельника, наразі армія в Україні - паперова. Військовий пояснив: що забезпечення, підготовка, управлінські рішення - всі ці процеси в Україні супроводжуються бюрократією. Водночас центри підготовки вчать українців лише алкоголізму, тому єдине, на чому тримається фронт - це воля людей. Іноді його хлопці наодинці прикривали відступи мінометних батарей. Такі люди надихають воювати навіть тих, хто не має у собі достатньої сили духу або мотивації, вказував лейтенант.

Вас також можуть зацікавити новини: