У Херсонській області у звільненому від окупантів селищі виявлені останки тіл убитих цивільних / фото t.me/pgo_gov_ua

У Херсонській області у звільненому від російських окупантів селищі виявлено останки тіл убитих цивільних.

Як говориться в повідомленні в Telegram-каналі Офісу генерального прокурора, прокурори у складі міжвідомчих спеціалізованих слідчо-оперативних груп продовжують фіксувати воєнні злочини військовослужбовців Російської Федерації стосовно цивільного населення на деокупованих територіях Херсонської області.

"Під час чергового огляду місцевості у селищі міського типу Бериславського району у погребі правоохоронці виявили рештки тіл людей. За попередніми даними, вони належать трьом місцевим мешканцям, які загинули під час окупації населеного пункту", - йдеться у повідомленні.

При первинному огляді скелетованих трупів виявлено тілесні ушкодження у вигляді переломів кісток черепа.

Рештки загиблих направлено для проведення комплексу експертиз, у тому числі ДНК-експертизи.

Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Контрнаступ ЗСУ на півдні: звільнення Херсона

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що українські війська продовжують наступ у Херсонській області за планом: з 1 жовтня звільнено територію площею майже 1,4 тис. кв. км.

За даними Генштабу ЗСУ, 10 листопада українські захисники звільнили ще 12 населених пунктів на Херсонському напрямку.

Сьогодні, 11 листопада, до Херсона, який був окупований у перші дні повномасштабної війни, зайшли підрозділи Збройних сил України.