Ілюстрація / REUTERS

Сьогодні в Грузії стартують багатонаціональні військові навчання Agile Spirit 2019, в яких візьмуть участь понад 3 тисячі військових з 14 країн НАТО і партнерів Альянсу, в тому числі України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Грузії.

Читайте такожРосійські кораблі вийшли «контролювати» судна НАТО, які прибули на навчання Sea Breeze – 2019

Відео дня

Навчання Agile Spirit пройдуть у Грузії на трьох локаціях, а саме в м. Сенакі, на військовій базі Вазіані (неподалік від Тбілісі) і на полігоні Орфоло в м. Ахалцихе. Однією з цілей навчань є зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні.

«Метою навчань є посилення обороноздатності Сил оборони Грузії, підвищення рівня взаємосумісності з військовими підрозділами сил НАТО і країн - партнерів Альянсу, створення і розвиток можливостей для багатонаціонального, регіонального та єдиного партнерства, а також зміцнення безпеки в регіоні Чорного моря», - йдеться в заяві відомства.

Відзначається, що навчання Agile Spiri проводяться в Грузії щорічно з 2011 року. Цьогорічні навчання стануть для Грузії вже дев'ятими. Навчання триватимуть до 9 серпня. Участь в Agile Spirit 2019 також візьмуть і українські військовослужбовці.

Як повідомляв УНІАН, у червні в Одессі відбулися міжнародні військові навчання Sea Breeze 2019.