У травні Сполучені Штати заявили, що Росія повинна внести у Договір низку зброї, яка відповідає критеріям "нового виду стратегічних наступальних озброєнь / Фото: progress.online

Деякі з екземплярів стратегічної російської зброї не знаходиться на бойовому чергуванні, тому перегляд Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь неможливий.

Про це російському федеральному телеканалу розповів перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Дмитро Новіков.

Читайте такожПередчасно: Меркель і Джонсон виступили проти повернення Росії до складу G8

Відео дня

Росії є низка розробок, але, як правило, від розробки нового виду озброєння до поставки на бойове чергування проходить багато часу. І в цьому випадку ми маємо справу саме з такою ситуацією", – сказав він.

У травні в США заявили про необхідність внести у Договір російські ракетні комплекси "Авангард" и "Кинжал", міжконтинентальну ракету (МБР) РС-28 "Сармат", крилату ракету "Буревестник" і плавальний апарат "Посейдон", які відповідають американським критеріям "нового виду стратегічних наступальних озброєнь".

Перерахована зброя була представлена президентом РФ Володимиром Путіним у березні 2018 року.

Російсько-американський Договір припиняє дію у лютому 2021 року. Угода передбачає двосторонні обмеження кількості ядерних боєзарядів і стратегічних носіїв.

Як повідомляв УНІАН, Збройні сили США просуваються у напрямку прийняття на озброєння найбільш нищівного лазера з нині відомих. Система під назвою Indirect Fires Protection Capability - High Energy Laser (IFPC-HEL) буде мати потужність у 250-300 кіловат.