Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін / REUTERS

Росія і Туреччина мають намір активізувати військово-технічну співдружність, зокрема й у сфері виробництва військових літаків.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це сказав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на спільній прес-конференції з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Один з найважливіших кроків у відносинах з Росією - це спільне виробництво (комплексів С-400), дуже багато пліток було з цієї тематики, ми не звертали на них жодної уваги. Наша солідарність у цій сфері - ми хочемо поширити її на всі інші сфери оборонної промисловості. Так само це може бути і щодо військових літаків", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожСША поставили умову Туреччині через російські С-400

За його словами, нині відбувається другий етап постачання російських ЗРК С-400, а також підготовка персоналу.

У свою чергу Путін заявив, що обговорював з турецьким колегою співробітництво щодо бойового Су-35 і про "можливу роботу навіть стосовно нового літака Су-57".

"У нас можливостей багато, ми продемонстрували нові системи зброї і нові системи радіоелектронної боротьби. Багато що, на мій погляд, зацікавило наших турецьких партнерів, і не тільки з огляду на придбання, а й спільного виробництва", - сказав Путін.

Зустріч президентів відбулася в підмосковному Жуковському в рамках Міжнародного авіакосмічного салону МАКС-2019.