Польща планує придбати 60 пускових установок та близько 185-ти ракет / фото УНІАН

Військове керівництво Польщі звернулося з офіційним запитом до США про придбання сучасних протитанкових комплексів Javelin, а також військово-транспортних літаків Hercules.

Про це повідомляє Defense News.

Читайте такожУкраїна та США обговорюють нові постачання ракетних комплексів Javelin

Відео дня

«Польща направила два запити Агентству оборонного співробітництва міноборони США щодо придбання переносних протитанкових ракетних комплексів FGM-148 Javelin, а також п'яти транспортних літаків С-130Н Hercules виробництва Lockheed Martin», - йдеться в повідомленні.

Також уточнюється, що польська сторона планує придбати 60 пускових установок та близько 185-ти ракет Javelin для Сил територіальної оборони країни.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня 2018 року Державний департамент США схвалив передачу Україні 37 протитанкових комплексів Javelin і 210 ракет до них на загальну суму близько 47 млн доларів.

22 травня 2018 року на одному з військових полігонів України провели випробування американських протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" (Javelin). На полігоні були продемонстровані контрольні запуски по наземних цілях, які виконали українські військовослужбовці. Всі цілі були успішно вражені.