Навчання проводилися під час шторму / Фото: ООС

Малі броньовані артилерійські катери «Кременчук» та «Лубни» спільно з кораблем спеціального забезпечення «Онікс» відпрацювали спільний вихід в Азовське море та навчальні артилерійські стрільби.

Читайте такожНа Волині військові льотчики відпрацьовують фігури найвищого пілотажу (відео)

Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

Відео дня

«Малі броньовані артилерійські катери «Кременчук» та «Лубни» спільно з кораблем спеціального забезпечення «Онікс» Морської охорони Державної прикордонної служби України зі складу Об’єднаних сил відпрацювали спільний вихід в море та навчальні артилерійські стрільби», - йдеться в повідомленні.

В ООС відзначили, що «Кременчук» та «Лубни» – це бронекатери типу «Гюрза-М», нові судна, спущені на воду лише восени 2018 року.

«Екіпажі катерів мають досвід подібних стрільб, тому чогось нового для них не відбулося. Єдине, що в Азовському морі був шторм, і погодні умови не сприяли проведенню стрільб. Втім, екіпажі виконали завдання на «відмінно», уразивши з гармат ЗТМ-1 калібру 30 мм усі цілі. Відстань до мішеней становила близько кілометра, і попри чималі хвилі цілі було уражено», - зауважили в прес-центрі.

«Не обійшовся вихід у море і без присутності суден країни-агресора. Катери ФСБ РФ до українських бронекатерів не наближалися, проте вийшли на зв’язок, запросивши наші координати та попередивши про «особливий статус проходження Керченської протоки», - повідомили у штабі ООС.

Катерна група ВМС із кораблем ДПСУ продовжили виконувати завдання навчань і невдовзі відпрацювали крім денних, ще і нічні стрільби. Цілі було уражено і вночі, а катери повернулися до порту базування.