Ілюстрація REUTERS

Чинний міністр оборони Андрій Таран скасував указ свого попередника Степана Полторака від березня 2019 року про трансформацію сил оборони.

Про це йдеться у документі, розміщеному на сайті міністерства.

Читайте такожЗбройні сили України отримали унікальні пожежні танки (фото)

Відео дня

«Визнати таким, що втратив чинність як реалізований, наказ Міністерства оборони України від 29 березня 2019 року №141 «Про трансформацію системи об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління у Збройних силах України», – йдеться у тексті документу, підписаного Тараном 31 березня 2020 року.

Як пише ZN.UA, таке рішення про «реалізацію реформи» викликало подив з боку іноземних радників та експертів і було сприйнято неоднозначно у самому Міноборони.

За оцінками профільної робочої групи, для того щоб повністю реалізувати реформу, треба внести зміни у понад 15 законів, а також ухвалити більш ніж 20 актів Кабміну, які досі знаходяться у розробці.

Як повідомляв УНІАН, державна компанія «Укрспецекспорт», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», почала процес поставки Міністерству оборони 37 одиниць бойових машин піхоти БМП-1 для потреб Збройних Сил України.