Роспропаганда видала чергову "перлину" / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Жодного масового виробництва FPV-дронів на російських хлібозаводах немає. Показаний на російському телебаченні сюжет про це варто сприймати лише як недолугу пропаганду. Про це пише видання Defense Express, що спеціалізується на збройовій тематиці.

Так, в недільному випуску програми "Вести" на телеканалі "Россия 1" вийшов сюжет про те, як в Тамбові на базі місцевого хлібного комбінату почали випускати FPV-дрони. Defense Express акцентує, що увесь сюжет є "тотально пропагандистським у наймерзеннішому рашиському стилі", але кілька важливих висновків з нього можна зробити.

По-перше, мова йде про невеликий цех на території хлібзаводу, що був створений за місцевої ініціативи. По-друге, у сюжеті прямо визнається, що мова йде про збирання з готових комплектуючих, закуплених десь у Південно-Східній Азії. 

Відео дня
скріншот

"Єдине, що вочевидь виробляється у РФ – це рама коптеру, при цьому не з карбону, а текстоліту", – зазначає видання.

По третє, через весь сюжет пронесено ідею, що дронів треба більше, що їх треба ліпити "як пиріжки", аби забезпечити по 100 дронів-камікадзе на 1 км фронту на добу. Але тут-таки чути бідкання, що поки це лише "порив ентузіастів", а потрібна стратегічна державна програма із держзамовленням, дотаціями та преференціями.

"Тому відповідь на питання, чи дійсно у РФ розпочали на державному рівні робити дрони-камікадзе на хлібокомбінатах, використовуючи їх виробничі потужності – то ні. Мова йде про окремий випадок ініціативи "знизу", який подається, як приклад", – наголошує Defense Express.

Виробництво зброї в Росії – останні новини

Як писав УНІАН, ЗМІ підрахували, скільки крилатих ракет Росія вже накопичила для зимових ударів. Фахівці провели аналіз застосування ракет протягом останніх місяців, порівняли ці дані з оцінкою виробничих потужностей агресора та дійшли цікавого висновку.

Також ми розповідали, що російська корпорація "Ростєх" заявила про "дострокову" поставку у війська нової партії систем дистанційної постановки мін "Земледелие". За словами загарбників, ці системи працюють за принципом, схожим на роботу реактивних систем залпового вогню, і зовні схожі на "Гради". Але замість "звичайних" реактивних снарядів ця система відстрілює боєприпаси для дистанційного мінування територій.

Вас також можуть зацікавити новини: