Експерт оцінив німецькі ракети Taurus, які попросила Україна / фото wikimedia.org

Україна попросила у Німеччини далекобійні ракети. Берлін заявив, що розгляне запит та визначить можливу кількість боєприпасів.

Військовий експерт Олег Жданов зазначив, що Україна може отримати Taurus - ракети повітряного базування з дальністю понад 500 кілометрів.

"Вона є аналогом франко-британської Storm Shadow і має 400 кілограмів тротилу. Як відзначають деякі оглядачі, до Москви долетить", - розповів експерт.

При цьому він зазначив, що ракета летить низько та малопомітна. Вона призначена для таких цілей, як командні пункти, бункери і склади з боєприпасами.

"Storm Shadow повторює рельєф місцевості і буквально крадеться по землі. Вона майже непомітна для радіолокаційних систем, а корпус, виконаний за унікальною технологією, робить її майже невидимою. Я так розумію, що Taurus може летіти вище, але вона відноситься до малопомітного класу ракет", – підсумував Жданов.

Україна попросила ракети Taurus - що відомо

23 травня з'явилася інфомація, що в Німеччині запропонували передати Збройним силам України далекобійні ракети Taurus.

27 травня Україна офіційно запросила у Німеччини крилаті ракети Taurus, але ніяких інших подробиць німецька влада повідомляти не захотіли – навіть про кількість запитуваних ракет. 

Вас також можуть зацікавити новини: